Parim vabatahtlik rajas pillimuuseumi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa aasta vabatahtlik, Rõngu pillimuuseumi rajaja Anti Mehine (vasakul)võttis Tartu maavanemalt Reno Laidrelt vastu ka maakonna tänavuse tähtsaima teo auhinna.
Tartumaa aasta vabatahtlik, Rõngu pillimuuseumi rajaja Anti Mehine (vasakul)võttis Tartu maavanemalt Reno Laidrelt vastu ka maakonna tänavuse tähtsaima teo auhinna. Foto: Jaanika Iljas

Läinud nädalal peetud kodanikualgatust ja -ühiskonda tutvustanud ühisnädala raames tunnustati Tartumaal silma paistnud vabakondlasi, mittetulundusühinguid ja nende toetajaid ning esmakordselt kuulutati välja ka aasta tähtsaim tegu.

Tartumaa aasta vabakondlane on Rõngu pillimuuseumi looja ja eestvedaja Anti Mehine.

«Anti on pillimuuseumi käivitamise ja tööshoidmisega loonud väärtuse, mis on oluline piirkonna elukvaliteedi tõstmiseks,» ütles külaliikumise Kodukant Tartumaa juht Külli Pann. «Tema entusiasm pillimuuseumi loomisel on olnud nakatav. Pealtnäha mängleva kergusega on Anti pidanud läbirääkimisi, leidnud oma meeskonnaga muuseumisse väga väärtuslikud eksponaadid ning koostööpartnerid ja toetajad.»

Aasta vabakondlase nominendid on MTÜ Noored Toredate Mõtetega juhatuse liige ja aktiivne vabatahtlik Piret Eit ning Mäksa valla Melliste küla eestvedajad Kristel ja Mati Möller.

Väga tegusad noored

Tartumaa aasta parima kodanikuühendus on MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde, mis viib vabatahtlikud kokku tuge, eeskuju ja sõprust vajavate lastega. «Vanem Vend, Vanem Õde tegutseb üha jõulisemalt, enam kui kaks kolmandikku nende liikmetest on noored ning uusi liikmeid tuleb iga kuuga juurde,» märkis Külli Pann.

Tartumaa aasta kodanikuühenduse nominendid on MTÜ Noored Toredate Mõtetega ja MTÜ Lohkva Külaselts Luunja vallast.

Tartumaa aasta vabaühenduse toetajaks kuulutati OÜ Ledini Rõngu Pagar, mis teeb koostööd avaliku, erasektori ja mittetulundusühendustega ning toetab Rõngu vallas korraldatavaid suurüritusi, vallas tegutsevaid mittetulundusühinguid, rahvamaja ja selle ringe, Rõngu kooli ja lasteaia tegevusi ning maakondlikke üritusi.

Tartumaa aasta vabaühenduste toetaja 2015 nominendid on Grüne Fee Eesti  AS ja OÜ Salmo & Luts.

Tartu ärinõuandla ja Kodukant Tartumaa korraldatud vabatahtlike tunnustamiskonkursile laekus 22 kandidaati. Nende hulgast valisid parimad välja Tartu ärinõuandla, Tartumaa arendusseltsi, Domus Dorpatensise, Kodukant Tartumaa, Tartu maavalitsuse ja Tartu linnavalitsuse esindajad.

Tähtsaim tegu

Lisaks parimate vabatahtlike ja nende toetajate valimisele korraldasid Tartumaa rahvakultuuri keskselts koos Kodukant Tartumaaga tänavu esimest korda maakonna tähtsa teo konkursi, mille tulemus selgus suhtlusvõrgustikus Facebook ja ühisnädala üritusel toimunud avaliku hääletamise teel.

Tartumaa selle aasta tähtsaimaks teoks osutus Rõngu pillimuuseumi loomine.

Nominentideks on Peedu kooli- ja kogukonnamaja, MoNo buss (MTÜ Noored Toredate Mõtetega), kolme valla muusikal «Nukitsamees» ja Võnnu kihelkonnakoori taasloomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles