Hiljuti avaldatud Eesti maitsete restoranijuhist, mis on Eesti restoranide ametlik edetabel, võib leida vaid mõne üksiku Tartu söögikoha. Kohalikud restoranipidajad tõdevad, et kõige kõrgemas mängus kaasa löömine kipub jääma raha taha.
Tellijale
Tartu restoranidel pole teravaimasse tippu asja
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranijuhis on söögikohad lahterdatud nelja rühma: meistriklassi restoranid, kõrgklassi restoranid, väga head restoranid ja lihtsalt restoranid. Neist kahes esimeses grupis Tartu esindajaid paraku ei ole, väga heade restoranide seast võime leida Meat Market Coctail Bari, Meat Marketi, Polpo ja Antoniuse, restoranide seas on Taaralinnast esile tõstetud Truffe.