Põlva riigigümnaasium tuleb liginullenergia maja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva tulevase riigigümnaasiumi eskiis.
Põlva tulevase riigigümnaasiumi eskiis. Foto: RKAS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Ehitus5ECO OÜ sõlmisid täna lepingu Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehituseks. Tööd lähevad maksma ligi 3,7 miljonit eurot ning aasta pärast peaks valmis olema esimene liginullenergia koolimaja.

Enam kui 2 300 ruutmeetri suurune gümnaasiumihoone ehitatakse 1963. aastal valminud internaadihoone asemele aadressil Piiri 1, teatas RKAS. Maja rajamisel pööratakse erilist tähelepanu nüüdisaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele.

Hoone projekteerinud AS Resand kaasas töödesse Saksa arhitektuuribüroo ArchitekturWerkstatt Vallentin arhitekti Gernot Vallentini, kel on suured kogemused nüüdisaegsete energiasäästlike koolide ja lasteaedade projekteerimisel. Vallentin on maailmas esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt, keda on heade näidete loomise eest autasustatud Saksamaa riikliku teenetemärgiga.

Haridus- ja teadusministeerium ning RKAS on sõlminud koostööleppe, mille kohaselt gümnaasiumihoone rajamist juhib RKAS. Eesmärk on ehitada õppetööks igati sobiv koolihoone, mis vastaks kehtestatud nõuetele, oleks võimalikult vastupidav ja kauakestev.

Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehitustöid rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles