Pallase 25 sai uuesti ehitusloa hotelli laiendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu abilinnapea Jarno Laur selgitas, et linnavalitsus tühistas Pallase 25 ehitusloa, kuna moodustatud korteriomandid viitasid sellele, et tegu võib olla varjatult korterelamu rajamisega. Lauri sõnul järgnes väga aktiivne reaktsioon Ihaste elanikelt, vahepeal on asjaga jõutud kohtusse.

Kohtus sõlmitud kohtuliku kompromissi aluseks oligi Ihaste elanike poolt tingimus, et korteriomandid tuleb tühistada ja jääda hotelli juurde. Selliselt linn kompromissi Aablu Keskuse OÜga sõlmis.

«Tänaseks on Pallase 25 omanik kõik korteriomandid tühistanud, omand on esialgse struktuuriga ja selle tõttu anname uue ehitusloa,» ütles Laur. «Ihaste elanikel peaks olema hea meel, et nii nagu nad on soovinud, on kompromiss tulnud. Mis sealt edasi saab, eks aeg näitab.»

Tänavu veebruaris tühistas linn varem Ihaste hotelli uuendamiseks väljastatud ehitusloa, sest linnal oli kahtlus, et arendaja Aablu Keskus plaanib õigusvastaselt muuta hoone kasutusotstarvet. Nimelt lasi arendaja moodustada hotellihoones üle 60 korteriomandi ning asus neid müüma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles