Kombati kikkpoksijad said üllatuse ja kaks hõbedat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikkpoksiturniir K-1 FFC Open Tallinnas. Rain Ruuder (sinises) rünnakul Madis Hiieti vastu.
Kikkpoksiturniir K-1 FFC Open Tallinnas. Rain Ruuder (sinises) rünnakul Madis Hiieti vastu. Foto: Pamela Veiber

Läinud nädalavahetusel Tallinnas spordiklubis Teras peetud rahvusvahelisel kikkpoksi turniiril K-1 FFC Open 2015 sai vanameister Rain Ruuder Tartu Kombati klubist üllatuse osaliseks.

Nimelt jäi Ruuder esimest korda üle pika aja poksiringis kaasmaalasele alla. «Eesti võitlejale kaotasin vist viimati kunagi 2000 aastate alguses, nii et selles mõttes üle pika aja huvitav kogemus,» tõdes Tartu spordiklubi Kombat peatreener Rain Ruuder muiates.

Finaalmatšis meeste kuni 86 kg arvestuses läks võit kohtunike häältega 2 : 1 spordiklubi Garant võitlejale Madis Hiietile, kes on noor lootustandev tai- ja kikkpoksija. Ruuder oli asjade sellisest käigust natuke hämmeldunud. «Olin ise oma võidus kindel,» tunnistas ta.

Hiljem selgus kohtunike lehtedelt, et üks neist oli Ruuderi ülekaalukalt võitjaks märkinud, teised kaks olid aga löökide arvu märkinud võrdseks, kusjuures viigi puhul olid nad otsustanud võidu vastasele anda, sest see oli kolmandas raundis aktiivsem.

«Kuigi ma punktiskooriga kuidagi ei nõustu, siis süüdistada saan vaid iseennast,» selgitas Ruuder. Nimelt arvas ta, et oli esimese kahe raundiga korjanud küllaldaselt punkte ja nii ei survestanud ta vastast viimases raundis enam piisavalt.

Matš oli kindlasti kergem kui poolfinaal lätlase vastu, võrdles Ruuder. Nimelt alistas ta poolfinaalis noore jõulise Läti võitleja Ervīns Kenigsbergsi Jurmala poksiklubist tulemusega 3 : 0, kusjuures vastane sai matši ajal kahel korral ka ringi põrandal «puhata».

Lisaks Ruuderi võidetule tuli Tartu spordiklubisse Kombat veel teinegi hõbemedal. Merle Hein võitis poolfinaalis kindlalt kohtunike häältega 3:0 Tallinna taipoksi klubi võitleja Mariita Mattiiseni.

Finaalmatšis kohtus Hein spordiklubi Garant kogenud ja titulleeritud võitleja Diana Rogozinaga. «Merle tegi ilmselt oma karjääri seni tugevaima vastasega ka oma parima matši,» kiitis treener Ruuder. Samas pani vastane teise raundi lõpus oma kogemuse maksma ning Hein lasi läbi ühe tugeva paremsirge, mille tõttu matš peatati. Nõnda tuli Kombatile ka teine hõbemedal.

Kolmas Kombati võistleja Kaupo Ingver, kes pidi võistlema meeste raskekaalus kuni 91 kg, ringi ei pääsenudki. Nimelt ei tulnud kohale talle varem üles antud vastane. Kuna matši ei toimunud, siis jäi kaela riputamata ka medal.

Treener Ruuder lisas, et võistluste tase oli kõrge. Kohal oli üle 160 sportlase 26 klubist ja viiest riigist.

Kombati spordiklubi võistlejate jaoks on käesolev spordiaasta seljatatud. Järgneb taastav puhkus ja üldfüüsiline ettevalmistus, lubas Ruuder. Seejärel ootavad ees võistlused 2016. aasta veebruaris ja märtsis: WAKO Baltic Open ning Läti ja Leedu lahtised meistrivõistlused. Maikuus toimuvad Tartus ka Eesti meistrivõistlused, kuhu Kombatil on kindlasti taas põhjust tiitleid jahtima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles