Ujumisliit Tartu õnnetustest: võistlused tulnuks katkestada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura veekeskus.
Aura veekeskus. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalavahetusel, 28. - 29. novembrini juhtus Tartus Aura veekeskuses ujumisvõistluse Aura Open raames kaks kahetsusväärset õnnetust, mille tulemusena said viga kaks noort ujujat.

«On lubamatu, et sellised õnnetused juhtusid,» rõhutas pressiesindaja vahendusel Eesti Ujumisliidu president Karol Kovanen, kelle sõnul on liit asunud juhtumi asjaolusid välja selgitama. Kovaneni sõnul jõudis teave õnnetustest liiduni pühapäeva teises pooles ning siis võeti koheselt ühendust nii võistluste korraldaja kui õnnetusse sattunud noormeeste vanematega.

Õhus on küsimus, kuidas said võistlused jätkuda pärast esimest õnnetusjuhtumit, arutles Kovanen. Täna, 30. novembril toimub Tartus kokkusaamine, kus osalevad nii Aura veekeskuse, Aura Open korraldajad, Eesti Ujumisliidu esindaja ning viga saanud ujujate vanemad. «On minu südameasi saada asjas selgust ning saada teada õnnetuste täpsed asjaolud,» sõnas Kovanen.

Võistluspaigas oli tegu Eesti Ujumisliidu spetsiaalsete võistlusplaatidega, mis paigaldatakse ujumisvõistlusteks võistluspaigas olevatele statsionaarsetele stardipukkidele. Kas tegu oli plaatide paigaldusvea või millegi muuga, seda selgitab ekspertiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles