Vaadake, millised Tartu äriideed pääsesid Ajujahil 30 parema hulka

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Täna valiti Tallinnas ettevõtluskonkursi Ajujaht ligi saja idee hulgast välja kolmkümmend paremat, mis võistlevad edasi parima äriidee tiitlile. Tartust pääses edasi viis meeskonda. 

Informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) ideedest pääses Tartust edasi Rally+, mis on tarkvara nii arvutis kui ka mobiilis, et korraldada tipptasemel auto- ja motospordisündmuseid. Tarkvara ühendab korraldaja kõikide osapooltega ja teeb seega auto- ja motospordisündmuse korraldamise lihtsaks, efektiivseks ja turvaliseks.

Samas kategoorias sai kolmekümne parima hulka ka sotsiaalmeediavõrgustik 5sec, kuhu kasutajad saavad postitada igast päevast viie sekundi pikkuse videoklipi. Lisaks saavad kasutajad veebikeskkonnas oma klipid liita üheks suureks filmiks, lisades vajadusel sinna ka muusika.

Loomemajanduse kategoorias pääses kolmekümne parema hulka Bison ehk teklikoti idee, mis aitab teklil säilitada kuju ja samas kaitseb seda kulumise ja tolmu eest. Kott on tehtud tööstuslikust vildist.

Tervise ja biomeditsiini kategoorias võistleb edasi aga Villeman Biotech. Äriideeks on teha juuksevärv, mis on mõeldud inimesele, kes tahab saavutada täpselt soovitud tulemust juukseid vähem kahjustades. Juuste värvimiseks kasutaksime tehnoloogiat, mis ei nõua juukse struktuuri avamist ning seeläbi väldib ka mitte soovitud värvuse teket.

Tööstuse ja disaini alarühmas sai edasi aga Sprayprinter ehk vahend nutitelefonis või arvutis, mille abil saab aerosoolvärve kasutades trükkida pildi juhtmevabalt suurele pinnale.

Järgnevatel kuudel osalevad kolmkümmend parimat meeskonda erinevatel koolitustel ning 2016. aasta jaanuarikuu lõpus valitakse välja seitse paremat, kes võistlevad edasi telesaates.

Kõigi Ajujahi ideedega saab tutvuda aadressil www.ajujaht.ee või konkursi Facebooki lehel, märksõnaga Ajujaht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles