Raeplatsitäis inimesi tervitas külg külje kõrval advendiaega

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtuhämaruses oli Tartu raekoja plats inimesi puupüsti täis – nii noored kui vanad olid tulnud osa saama esimese advendiküünla süütamise tseremooniast.

Kell 16 alanud sündmuse täitsid kõigepealt pidulikud helid puhkpilliorkestrilt Eller Brassilt ning rõdule seadnud Elleri Kontsertkoori lauljad laulsid: «Nüüd küünla me süütame taas.»

Linnapea Urmas Klaas soovis kõikidesse kodudesse advendiaja ühtehoidmistunnet ning seda, et inimesed märkaksid häid kaaslasi oma kõrval, ka sellel samal platsil. «Me kõik võiksime olla hoolivamad ja tähelepanelikumad kui muidu,» lisas ta.

EELK Tartu praostkonna praost Ants Tooming rääkis kaaslinlastele küünlatule imest. Et küünal ei ole ju muud kui üks pulk, mille keskel on midagi, mis süttib ja jagab valgust. Aga kummalisel kombel annab see valgus soojust ja tekitab turvatunnet.

Kõik, kes oskasid ja soovisid, võisid praostiga kaasa lugeda Meie Isa Palve. Seejärel süütasid linnapea Urmas Klaas ja praost Ants Tooming tõrvikutega purskkaevu piirdel olnud põhust tuleskulptuuri ning samal hetkel lõi tuledes särama nii suur kuusk kui raekoda ning taevas nende kohal.

Jõulude ootamise aeg on käes!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles