Erakoolide toetajad süütavad haridusministeeriumi ees küünlad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu kuju haridus- ja teadusministeeriumi ees.
Peeter Põllu kuju haridus- ja teadusministeeriumi ees. Foto: Margus Ansu

Tartu erakoolide lapsevanemad, töötajad, toetajad ja vilistlased kogunevad täna kell pool viis haridus-ja teadusministeeriumi ees seisva Peeter Põllu kuju juurde, et süüdata küünlad kõikide erakoolides õppivate laste nimel. 

Iga süüdatud küünal edastab palvet suhtuda eraalgatuslikes kogukonnakoolides õppivate laste tulevikku vastutustundlikult ehk loobuma seaduseelnõust, mis jätaks erakoolid riikliku tegevustoetuseta ja tooks kaasa mitmete koolide sulgemise.

Erakoolide toetuseks küünalde süütamine Peeter Põllu kuju juures on sümboolne, kuna tegemist on Eesti Vabariigi esimese haridusministriga, kes võitles möödunud sajandi alguses aktiivselt haridusseltside liikumise eest, mille eesmärk oli luua kodanikualgatuse korras koole, mis vastaksid toonaste eestlaste tõusnud rahvuslikule eneseteadvusele.

Küünalde süütamisest võtavad osa Tartu erakool, Tartu katoliku hariduskeskus, Tartu kristlik põhikool, Tartu luterlik Peetri kool, Tartu rahvusvaheline kool, Tartu waldorfgümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles