Genialistide klubis esineb Vene postpunk-bändide lipulaev

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motorama.
Motorama. Foto: Tallinn Music Week/Cādric Duchamp

Tartu muusikanädal pannakse 28. novembril rokkiv punkt Genialistide klubis, kus spetsiaalselt festivali tarbeks on sisse seatud kaks lava. Teiste seas astub muusikasõprade ette Euroopaski laineid lööv Vene postpunk-bänd Motorama, 

Venemaa hip-hop’i pealinnast Doni äärsest Rostovist pärit Motorama rahvusvaheline karjäär sai alguse 2012. aasta Tallinn Music Week’il, kus neil õnnestus sõlmida leping Prantsusmaa plaadifirmaga Talitres.

Nüüdseks on Talitres üllitanud kaks Motorama täispikka albumit, sealhulgas tänavuse üleilma muusikapressis kiidetud «Poverty». Motorama vastandub oma sünnipärasele aegruumile 1980ndate aastate Manchesteri Factory leibli, hüpnootilise coldwave’i ja Nõukogude Venemaa uue laine pärandist mõjutatud kõlapildi ja esteetikaga.

«Meeldivalt kalk, poolunes ja hüpnootiline coldwave-rokk, mis on siiski piisavalt meloodiline ja värvirikas, et ei kukuta sind lausmasendusse,» kirjeldas muusikakriitik Siim Nestor Eesti Ekspressis Motorama muusikalist DNA-d. 

Lisaks Motoramale astuvad ülemises saalis üles massiivseid helimüüre laduv Eesti müraroki kuningas Shelton San ning psühhedeelse kõlaga shoegaze bänd Holy Motors. Alumises saalis saab kuulda elektro-akustilist ühendust Tronden ning Badass Yuki kitarristi Paul Silla ühemehe-müra projekti Tahm. Bändide etteastete vahelise aja täidavad eklektilise heliribaga Vikerruumi DJ-d Kaisa Karu ja asda123a. 

Ajakava

Ülemises saalis
:

21.00–21.45 – Holy Motors

22.30–23.15 – Shelton San

00.00–01.00 – Motorama (RU)

All
:

20.00–21.45 – DJ Kaisa Karu (Vikerruum)

21.45–22.30 – Tahm

22.30–23.15 – DJ Kaisa Karu (Vikerruum)

23.15–00.00 – Tronden

00.00–02.00 – DJ asda123a (Vikerruum)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles