Puhkaja saab Mustvees Ankrusse heita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodumajutust on Peipsi-äärses Mustvee linnas ja ümberkaudsetes külades ikka pakutud, kuid täna tegi uksed lahti uhiuus hotell, kus mahub kostile kuni 35 inimest.

Hotell kannab nime Ankur ning see asub linna kõige käidavamas kohas – otse keskväljaku kõrval ja kultuurimaja vastas. Kogu hoone, kus asuvad nii kauplus, restoran kui ka hotell, kuulub osaühingule Pajula, kes sai majutusasutuse rajamiseks kohaliku elu edendamiseks mõeldud Leader’i programmist toetust enam kui 53 000 eurot.

Korrus peale

OÜ Pajula üks osanikke Riina Pajula märkis, et esialgu tahtis ettevõte hotelli ehitada päris Peipsi järve äärde, kuid et ettevõtte südalinnas asuvas Tartu tänav 5 majas oli juba olemas restoran, otsustati varem kahekorruselisele majale hoopis kolmas korrus peale ehitada.

Hotelli rajamise mõte on pärit aastate tagant. «Suviti sõidavad inimesed palju ringi ja turistid on pidevalt küsinud, kas meil ka ööbida saab,» rääkis Pajula.

Nüüdseks on ärihoone rekonstrueerimine kestnud poolteist aastat ja käes on hetk avada uksed.

Hotellis on kokku 11 numbrituba, millest kaks on veidi luksuslikuma suure ja pehme voodiga. On kahe- ja kolmeinimese tube ning väikese lahtikäiva diivaniga tube, kuhu saab vajadusel magama panna lapse. Üks väiksem tuba on ühekohaline, kuid et sealgi on suur voodi, mahub sinna tegelikult kaks inimest. Voodikohti on hotellis 25, koos lisakohtadega aga kümme tükki rohkem. Hotelli vastuvõtt hakkab esialgu käima teise korruse restorani kaudu, kuid kui majutusäri saavutab stabiilsuse, rajatakse eraldi retseptsioon.

Igas toas on oma vannituba, WC ja televiisor. Põrandaid katab pehme vaipkate ning seinu ehivad maalid või fotod. Ruumid on sisustatud rahulikes toonides ja maitsekalt. Mustvee linnapea Max Kauri hinnangul võib avatavat hotelli hinnata Euroopa majutusasutuste klassifikatsiooni järgi lausa kolme tärniga. «Kaks-pluss kindlasti,» nõustus hotelli perenaine. «Või siis ikkagi kolm....,» arutles ta ja lausus siis, et tärnidele pole kiires ehitustuhinas kellelgi aega mõelda olnud ja see ehk polegi nii tähtis.

Mustvee linnapea Max Kaur leidis, et tänavune aasta on linnale üldse hea olnud. Uuenduskuuri läbisid sadam ja ajalooline maanteesild Mustvee jõe suudmes. Nüüd on siis valminud ka hotell.

Esimesed broneeringud

Kuidas uuel hotellil Mustvees minema hakkab, ei osanud Pajula esialgu ennustada, kuid ta loodab parimat. Kuna varem pole turul sellist võimalust olnud, on raske ka potentsiaalset nõudlust hinnata.

Esimesed broneeringud on aga juba tehtud ning jaanuarikuus võõrustab hotell ühte pulma ja ka ühel linnas peetaval seminaril osalejaid.

Et korrus allpool asub kuni 100 inimest mahutav restoran, peab Pajula maja heaks kohaks, kus pidu pidada ja hiljem ööbima jääda. Lähimad samal tasemel hotellid asuvad tema sõnul Tartus ja Jõhvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles