Fotod: ilmus esimene köide võimsast raamatusarjast eesti keele kohta

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatut tutvustab professor Helle Metslang.
Raamatut tutvustab professor Helle Metslang. Foto: Kristjan Teedema

Paljude aastate jooksul kavandatud akadeemiliste monograafiate sarjast «Eesti keele varamu», mis on suur nii sisult kui ka vormilt, tuli täna Tartu Ülikooli Philosophicumis avalikkuse ette esimene köide. Selleks on Tartu Ülikooli eesti keele vanemteaduri Reet Kasiku «Sõnamoodustus». Et aga autor pidi olema haiglas uuringutel, ei saanud ta esitlusel osaleda. Tema lühikokkuvõtte raamatu sisu kohta esitas tänapäeva eesti keele professor Helle Metslang.

Tartu Ülikooli kirjastuse üllitatav sari «Eesti keele varamu» koosneb kaheksast köitest, mis avavad eesti keele eri tahke, võtavad kokku eesti keele läbiuurituse praeguse seisu ja teevad esimest korda ühtse väljaandena kättesaadavaks kogu peamise info eesti keele ehituse ja kasutuse kohta.

Sarja esimene köide on 424-leheküljeline «Sõnamoodustus», mis kirjeldab, kuidas ja missuguseid tähendusi saab väljendada keele sõnamoodustussüsteemi vahenditega. Sõnastikusõnade kõrval on raamatus rikkalikult näiteid spontaanselt loodud tekstisõnadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles