«PURE MIND» võitis rahvusvahelise festivali peapreemia

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«PURE MIND».
«PURE MIND». Foto: Gabriela Liivamägi

Tartu Uue Teatri ja Kompanii Nii  koostöös valminud lavastus «PURE MIND» võitis Valgevenes toimunud rahvusvahelisel teatrifestivalil II Theatre Youth Forum peapreemia.

Lavastuse «PURE MIND» autoriks ja lavastajaks on Renate Keerd, mängivad etendajad Liisa Tetsmann, Taavi Rei, Gerda-Anette Allikas, Maarja Roolaht ja Imre Õunapuu (Rakvere Teater).

II Theatre Youth Forum festival toimub üle aasta erinavetes riikides, selle fookuseks on noorema põlvkonna lavastajate looming. Seekordsel festivalil osalesid ühe valitud lavastusega ühtekokku 13 riigi lavastused, mille olid festivalile valitud rahvusvahelise žürii poolt kahe eelneva aasta jooksul.

Kuna lavastuse «PURE MIND» trupp on juba Eestisse tagasi jõudnud, siis käis eilsel auhinnatseremoonial autasu vastu võtmas Eesti suursaadik Valgevenes Mait Martinson, kes vahendas teatrile žürii kiidusõnad ja saatkonna õnnitlused. Võiduga kaasneb esinemiskutse 2017. aastal toimuvale mainekale Tšehhovi nimelisele rahvusvahelisele teatrifestivalile Moskvas.

Hetkel on Tartu Uue Teatri detsembri ja jaanuari mängukavas Renate Keerdi teine lavastus «Põletatud väljade hurmaa,» kuid kindlasti  jõuab mängukavva taas ka lavastus «PURE MIND».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles