Eesti esimese erakorralise meditsiini osakonna sünnipäeva märgib konverents

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna jälgimispalat.
TÜ Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna jälgimispalat. Foto: Margus Ansu

Erakorralise meditsiini eriala registreeriti iseseisva arstliku erialana 15 aastat tagasi ning just Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakond oli esimene selline Eestis.

Täna, 27. novembril Tartus toimuval konverentsil saavad sõna nii esimese erakorralise meditsiini osakonna ehk EMO loomise juures olnud inimesed kui osakondades täna töötavad arstid ja õed. Tähelepanu pööratakse ka erakorralise meditsiini osakonna töö iseloomulikule ja väga olulisele tahule, mis on otsuste langetamisele olukorras, mil infot on vähe. Oma pisut humoorika loo räägib ka osakonda külastanud patsient, kes kirjeldab, kui oluline on täpne sõnakasutus meedikute igapäevatöös. Kommunikatsiooni konsultant Raul Rebane aitab vaadata, millisena EMO paistab haiglast väljapoole.

Erakorralise meditsiini osakonnas ehk EMOs aidatakse erakorralist haiget ägeda haigestumise, trauma või mürgistuse korral sõltumata patsiendi soost, vanusest, kahjustatud anatoomilisest piirkonnast ja seisundi raskusest.

Konverents algab 27. novembril kell 10.00 Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles