Ahvenad kogunevad kanalisse lupsu lööma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliujumisfestival "Anne Ahven".
Taliujumisfestival "Anne Ahven". Foto: Margus Ansu

Laupäeval  korraldavad Tartu taliujujad Anne kanalis talisuplusfestivali Anne ahven, mis ühendab endas tõsise sportliku mõõduvõtmise ja seltskondliku äraolemise.

Võistlusaladest on kavas 50 m vabaltujumine ja 2 x 25 m paarisujumine ning 450 m maratonujumine. Jälgida saab ka rahvusvahelise võistluskogemusega taliujujate kiirust ja vastupidavust. Enne võistlusi saavad soovijad kasta end kogenumate talisuplejate juhendamisel jahedasse vette, mille temperatuur on langenud umbes ühe kraadini.

Üritust korraldav triatloniklubi Trismile paneb südamele, et talisuplemist tuleb kindlasti harrastada kainelt. Esmakordsel karastamisel tasuks vältida ekstreemsusi ning kasta end vette vaid korraks.

Kui varem on Anne ahvena distantse ujutud vabas vees või jäässe lõigatud basseinis, siis sel korral ehitatakse veele lühemate distantside läbimiseks 25 m pikkused ujumisrajad. Maratondistants ujutakse siiski avavees, kuid võimalikult kalda lähedal, et kui jääkülmas keskkonnas sumamine osutub liiga raskeks, pääseks kerge vaevaga veest välja.

Võistlus avatakse vetelpäästejaama juures kell 14. Registreerimine on avatud kohapeal. Publiku käest piletiraha ei küsita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles