Järjehoidjaks käivad kääridki

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harukogu teisel korrusel on vitriini mahtunud ainult osa järjehoidjaks tarvitatud esemetest. Eelmine väljapanek samas kohas koosnes Anna Haava isiklikest asjadest.
Harukogu teisel korrusel on vitriini mahtunud ainult osa järjehoidjaks tarvitatud esemetest. Eelmine väljapanek samas kohas koosnes Anna Haava isiklikest asjadest. Foto: Kristjan Teedema

Kui te käite tihti raamatukogus ja teil on kadunud mõni dokument, vana foto, kamm või veidi raha, tasub kaaluda võimalust, et see on ununenud raamatu vahele. Sedasorti järjehoidjate näituse on välja pannud Karlova-Ropka raamatukogu.

Näitus on kogunenud mitme aastaga. Tartu linnaraamatukogu harukogus, mis tegutseb Ropka linnajao piiril sisustuskaubamajas, on raamatukoguhoidjatel omaette sahtel asjadele, mille nad on leidnud tagastatud trükisõna lehekülgede vahelt.

Mõni asi on õhuke, nagu näiteks fotod (sh noorepoolne näitleja Tõnu Aav haltuuraõhtul), postkaardid, diplomid, kutsed, rahatähed ja isegi tõelised näputööna valminud järjehoidjad. Muu hulgas leidub ka klassitunnistus ja 40 aasta tagune suennipaeva oennitlustelegramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles