Kaks tartlast pälvisid kodanikupäeva aumärgi

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tüür.
Tarmo Tüür. Foto: Kristjan Teedema

Kodanikupäeva tunnustuse osaliseks saavad Tarmo Tüür, kes on eelkõige tuntud «Teeme ära!» talgupäevade eestvedajana, ning kogemusnõustajana tegutsev Meelika Siilsalu. Mõlemal on ameteid veelgi.

Tarmo Tüür on ka Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige. «Kindlasti tuli aumärgi saamine mulle üllatusena, mul on hea meel, eks see ole kõige rohkem seotud minu tegevusega talgupäevadel,» ütles ta.

Tüüri esitas aumärgi kandidaadiks Külli Vollmer, kes on talgupäevadega seoses teinud Tüüriga koostööd viis aastat. «Ta ongi parim! Selline üritus on puhas kodanikualgatus ja vabatahtlikkuse panustamine,» ütles ta. Tüür tegutseb juhina väga rahulikul ja inimlikul moel. «Ta suudab motiveerida mitte ainult enda meeskonda, vaid kõiki Eestimaa inimesi,» lisas ta.

Meelika Siilsalu on MTÜ Pane Oma Meeled Proovile liige. Tema abiga korraldati riigikogu töötajatele päev, mil nad said proovida olla pimedad, kurdid või liikumispiirangutega. «Eks see riigikogus tehtud simulatsioon oli kõige märgilisem, aga ilmselt on märgatud ka minu üleüldist vabatahtlikku tegevust, seoses just erivajadustega inimestega,» arvas ta.

Siilsalu on vaadanud ka varasemaid aumärgisaajaid ja tema meelest on see väga väärikas seltskond. «Avalik tunnustus veidi hirmutab mind, ei tea, kas suudan selle välja kanda, sest tean väga paljusid, kes on vähemalt sama tublid kui mina ja kes vääriksid samuti sellist tunnustust,» lisas ta.

Siilsalu esitas kandidaadiks MTÜ Pane Oma Meeled Proovile juhatuse liige Sven Kõllamets, pidades silmas just riigikogus korraldatud matkimisüritust. Tema arvates peaks riik ja ühiskond olema uhke sellise kodaniku üle, kes on sihikindel ja kellel on nii hea ümbrusetunnetus. «Ta teab, mida on vaja teha ja viib oma eesmärgid ellu, tavaliselt on nendel tegudel ka mingi sügavam ühiskondlik sisu,» ütles ta.

Kõllametsa sõnul on Siilsalult alati võimalik asjalikku nõu saada, sest ta oskab aidata nii ettevõtjatöö kui ka raamatupidamise asjus. «Ta teeb suuri asju, muidugi koos meeskonnaga, aga tema on see, kes hoiab kõike koos,» lisas ta.

Kodanikupäeva aumärgid antakse kätte täna Tallinnas pidulikul tunnustusüritusel, seal kuulutatakse välja ka aasta kodaniku tiitli saaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles