Galerii: Lotte ja tema sõbrad uudistavad Unenäomaailma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastel lõbu laialt – taas saab minna Vanemuisesse vaatama koeratüdruk Lotte ja tema sõprade uusi seiklusi. Sedakorda ootab neid ees Unenäomaailm. Täna olid proovid lavastaja Tanel Jonase juhtimisel jõudnud nii kaugele, et trupp tuli lavale peaaegu täielikus kostüümis ja jumestuses. Kontrolletendus on reedel ja esietendus laupäeval.

Leiutaja ja kooli kellamees jänes Adalbert (Jaan Willem Sibul – tänases proovis – või Simo Breede) jääb tukkuma ega pääse enam Unenäomaailmast välja. Midagi on seal küll vist juhtunud, sest kohalikud elanikud käituvad salapäraselt ja ettearvamatult.

Lotte (Adeele Sepp – täna – või Linda Kolde) ja Adalberdi poeg Albert (Rasmus Kull – täna – või Priit Strandberg) lähevad asja uurima ja muidugi jõuab nendega koos koju tagasi ka Adalbert.

Heiki Ernitsa ja Janno Põldma idee järgi on nad ise koos Tanel Jonase ja Janek Savolaineniga kirja pannud lavaversiooni, kus kõlavad Priit Pajusaare laulud Leelo Tungla sõnadele. Lastemuusikali «Lotte Unenäomaailmas» muusikajuht on dirigent Martin Sildos, kunstnikud Iir Hermeliin ja Rosita Raud ning koreograaf Janek Savolainen.

Esimest korda kohtus Vanemuise publik Lottega aastal 2005 Janek Joosti lavastuses «Lotte reis lõunamaale». Järgmised Lotte-lood on lavastanud Ain Mäeots  – muusikali «Detektiiv Lotte» (2008), haridusprojekti «Lotte ja Bruno muusikatund» (2009), lastekontserdi «Lotte jõulupidu» (2012) ja muusikali «Kosmonaut Lotte» (2012). Nõnda nagu mõne eelmisegi puhul, on ka «Lotte Unenäomaailmas» laulud salvestatud plaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles