Ülekäigurajal autolt löögi saanud vanaproua suri haiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad.
Leinaküünlad. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval Tartus Jaama tänaval ülekäigurajal teed ületades autolt löögi saanud jalakäija suri täna hommikul Tartu ülikooli kliinikumis.

Politsei teatel juhtus õnnetus 23. novembril pisut enne kella kahtteist päeval, kui 72-aastase Raivo juhitud sõiduauto Renault Clio sõitis otsa ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale, 89-aastasele Ainole. Jalakäija toimetati Tartu ülikooli kliinikumi, kus ta kolmapäeva hommikul suri.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel selgitas, et õnnetus juhtus päevavalgel ajal. «Samuti ei olnud õnnetuspaigal nähtavust piirata võivaid objekte, mille tõttu võinuks jalakäija autojuhile märkamatuks jääda,» kirjeldas ta.

Politseimajor lisas, et samatüübiliste õnnetuste ennetamiseks on tarvis kahepoolset koostööd. «Autojuht on hoolas, kui võtab ülekäigurajale lähenedes hoo maha, sest seal on suurem oht, et keegi võib ootamatult teele astuda. Jalakäijad on eeskujulikud, kui veenduvad enne ülekäigurajale astumist, kas lähenev sõiduk ikka on neid märganud ning annab teed,» kirjeldas Pähkel.

Arvestades nüüdseid talvisemaid olusid, kutsub politsei kõiki liiklejaid üles suuremale ettevaatlikkusele ja üksteisega arvestamisele. Temperatuuri kõikumine on teinud sõiduteed libedaks ning kohatine lumesadu võib piirata nähtavust. «Kontrollige kindlasti ka üle, kas autol on all korralikud talverehvid ning puhastage enne sõituminekut aknaklaas korralikult jääst puhtaks,» soovitas Alvar Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles