Marketiriiuli raamatuvalik rõhub poppidele tegelastele

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermarketi raamaturiiulid on pikad ja värvilised, ent kuna raamatud on sätitud kaanega ostja poole, mahub neid riiulisse palju vähem kui raamatukaupluses. Seetõttu on kauplused raamatute eelvaliku juba ära teinud, pakkudes raamatuid selle järgi, mis parajasti on lugejate seas populaarne. Pildil Sõbra Prisma lasteraamaturiiul.
Supermarketi raamaturiiulid on pikad ja värvilised, ent kuna raamatud on sätitud kaanega ostja poole, mahub neid riiulisse palju vähem kui raamatukaupluses. Seetõttu on kauplused raamatute eelvaliku juba ära teinud, pakkudes raamatuid selle järgi, mis parajasti on lugejate seas populaarne. Pildil Sõbra Prisma lasteraamaturiiul. Foto: Margus Ansu

Kaupluses lasteraamatute riiuli ees seistes tekib lapsevanemal paratamatult küsimus, kuidas selles värvidest küllastunud maailmas eraldada terad sõkaldest ja leida üles teosed, mida on huvitav lugeda nii lapsel kui vanemal.

Kui raamatupoes on lasteraamatute valik sedavõrd suur, et sobiva leidmiseks tuleb leida aega, et pakutavasse süveneda, siis supermarketite riiulites on eelvalik juba tehtud. Ent millised raamatud jõuavad ostukorvi siis, kui lapsevanema raamatuvalik piirdubki heal juhul vaid supermarketis pakutavaga?

Võtsime nööbist kinni lastekirjanduse uurijal Jaanika Palmil (pildil), et vaadata koos, millise pildi lastekirjandusest saab, kui raamatuoste teha vaid suurpoodides. On seal pakutav sisu võrreldav sellega, mida leiab raamatukauplustest ja raamatukogudest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles