Pildid: Tartu raekojas tervitati uusi Eesti kodanikke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus, Tartumaal, Põlvamaal ja mujal Lõuna-Eestis elavad vastsed Eesti kodanikud said täna Tartu raekojas kätte oma kodanikutunnistused.

Siseminister Hanno Pevkur, Lõuna prefekt Tarmo Kohv ja aastal 2013. aasta kodaniku tiitli pälvinud Marju Kõivupuu andsid tunnistused üle paarikümnele uuele kodanikule.

«Kodakondsus on eriline suhe riigi ja inimese vahel,» leidis oma sõnavõtus siseminister Hanno Pevkur. Tema sõnul pole kodanikutunnistus üksnes asi iseenesest, vaid riik ootab vastutasuks ka austust ja usaldust. Niisamuti teeb riik kõik endast oleneva, et oma kodanikke kaitsta.

Kokku tulnuid õnnitlenud Lõuna prefekt Tarmo Kohv märkis, et Eestil on kodanikke väga vaja. «Tervist teie peredele ja lastele,» soovis ta.

Aastas saab kodanikutunnistuse umbes tuhatkond inimest. Tallinnas- ja Ida-Virumaal korraldatakse taolisi tseremooniaid sagedamini nende piirkondade rahvastiku iseärasuste tõttu. Lõuna-Eestis elab inimesi, kes naturalisatsiooni kaudu kodakondsuseni jõuavad, lihtsalt vähem. Viimati korraldati Emajõelinnas kodanikutunnistuste üleandmine tänavu jaanuaris ja ka siis said tunnistuse 20 uut kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles