Kaks head eeskuju: Triin Karis ja Merili Ginter

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Karis ja Merili Ginter suvisel laadal käsitööesemeid müümas, et haigetele lastele raha koguda. Nende initsiatiiv on nüüdseks pälvinud üle-eestilise tähelepanu.
Triin Karis ja Merili Ginter suvisel laadal käsitööesemeid müümas, et haigetele lastele raha koguda. Nende initsiatiiv on nüüdseks pälvinud üle-eestilise tähelepanu. Foto: Aime Jõgi

Miina Härma gümnaasiumi kümnenda klassi õpilased Triin Karis ja Merili Ginter pälvisid eelmisel nädalal üle-eestilist tähelepanu sellega, et neile anti hea eeskuju tiitel.

Hea eeskuju auhinna saaja valitakse koostöös Eesti õpilasesinduste liidu, Eesti noorteühenduste liidu, Tegusate Eesti Noortega, Eesti lastevanemate liidu, lastekaitse liidu, UNICEF Eesti ja riigikogu kantseleiga.

Suur auhinnagala leidis aset Nordea kontserdimajas noortekonverentsil «Lahe koolipäev 2015».

Triin Karis ja Merili Ginter on silma paistnud heategevusprojektiga, millele nad on pannud pealkirja «Väike panus, suur mõju». Nende eesmärk on teenida heategevussündmusi korraldades raha, mis aitaks toetada esimest tüüpi diabeeti põdevaid lapsi ning noori.

Nad on sel aastal ellu viinud terve hulga ideid, müünud kevadel seemneid, kogunud suvel käsitööesemeid ja nendega laatadel kaubelnud, korraldanud loteriisid, organiseerinud õpitubasid, kus noored on saanud käsitööesemete valmistamist õppida, et neid siis soovi korral müügiks annetada. Sügisel koolivaheajal korraldasid nad noorte artistide ja Bonzo osavõtul oma koolimajas heategevuskontserdi.

Merili Ginter ja Triin Karis teatasid ka, et nüüd on nende panusest rõõmu tundnud juba kolme pere lapsevanemad, kuna nad on saanud üle anda kaks sensoriga insuliinipumpa (ühe hind on 1600 eurot) ja ühe sensorisaatja (400 eurot).

«Loodame siiralt, et 3-aastase Anastasia, 4-aastase Aleksandra ning 7-aastase Liisi kohta kuuleme tulevikus veel palju,» sõnas Merili Ginter.

«Hea eeskuju» on konkurss, millega soovitakse tunnustada neid koolinoori, kes on oma vabast tahtest viinud kodukandis ellu midagi sellist, mis väärib kogu Eesti tähelepanu.

Heaks eeskujuks võib saada igaüks, kes on teinud teoks omapärase ja eeskujuliku teo, on vastutustundlik, hooliv ning kes õpib 7. kuni 12. klassis või kutsekeskkoolis.

Tänavuse konkursi võitja sai 1300 euro suuruse stipendiumi. Merili Ginter ja Triin Karis ütlesid, et sellegi raha panustavad nad heategevusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles