Fotod: Otepääl pandi lumekahurid tööle

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemäe.
Kuutsemäe. Foto: Kuutsemäe Puhkekeskus

Tänu möödunud nädalavahetuse külmakraadidele pandi Otepääl huugama esimesed lumekahurid. Algust tehti Linnamäe orus ja Kuutsemäel.

«Temperatuur lubas esialgu lund toota ainult öösel, kuid praegu valmistuvad lumekahurid uueks tööperioodiks, mis prognoosi kohaselt algab täna õhtul ning siis juba mitu ööpäeva järjest,» rääkis Otepää Winterplace'i juhataja Siim Kalda. Ta lisas, et ideaaltingimustes suudaks nad toota kogu talveks vajamineva lume nelja ööpäevaga, kuid praegust ilmaprognoosi silmas pidades tundub, et talvepark saab kvaliteetset lund kasutama hakata detsembri esimestel päevadel.

Lumetootmisega tehti algust ka Kuutsemäe puhkekeskuses.  Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et kõik ettevõtte kahurid on viidud Kuutsemäe Lilleoru eesnõlvale, mis on Eesti mäespordile nagu Laadoga järv Leningradi piiramise ajal – elutee.

«Praegu on seal kasutuses 10 kahurit ja peatselt tuleb kolm uut juurde, kuna  investeeringud lumetussüsteemi täiendamisesse on viimaste aastate nigelate talvede puhul möödapääsmatud,» ütles Priit Tammemägi. «Kohe kui Kuutsemäe eesnõlva lahti saab, toome kahurid tagasi ja alustame lumelahingutega ka Munakal!» lubas ta.

Tehvandi spordikeskuses jälgitakse ilmateadet ja tehakse ettevalmistusi ületalve hoitud lume lahtipakkimiseks. Kõikidel suusasõpradel palutakse täpsema info saamiseks  jälgida Tehvandi veebilehte www.tehvandi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles