Haisust vabanenud koolil ilmnesid uued mured

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähte ühisgümnaasiumi esialgu tööõpetusmajaks nimetatud hoone valmis 2012. aastal. Nüüd õpivad seal algklasside õpilased ja hoonet kutsutakse algklasside majaks. Sel suvel tehti koolihoones remont, et lahti saada põrandatest levinud kemikaalihaisust, mis vaevas õpilasi ja õpetajaid.
Lähte ühisgümnaasiumi esialgu tööõpetusmajaks nimetatud hoone valmis 2012. aastal. Nüüd õpivad seal algklasside õpilased ja hoonet kutsutakse algklasside majaks. Sel suvel tehti koolihoones remont, et lahti saada põrandatest levinud kemikaalihaisust, mis vaevas õpilasi ja õpetajaid. Foto: Kristjan Teedema

Vaevalt jõudis Lähte ühisgümnaasiumi algklasside majast halb hais kaduda, kui päevavalgele tuli uus probleem: Tartu vald on selle, toetuse abil valminud hoone ehitanud detailplaneeringuta ja võib juhtuda, et toetus tuleb tagasi maksta.

Tartu vald sai 2011. aastal ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) kaudu Lähte ühisgümnaasiumi õpilaskodu põhjalikuks remondiks ja uue tööõpetusmaja ehituseks 658 000 eurot eurotoetust, ligi 940 000 eurot panustas töödesse vald.

Kui tööõpetusmaja valmis, sai sellest algklasside maja, kus õpilasi ja õpetajaid vaevas kemikaalihais, mis kadus pikkade vaidluste järel alles sel sügisel pärast põrandate uuendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles