Esmaspäeval algab üle-eestiline ühisnädal

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisnädala sündmuseid leiab igast maakonnast.
Ühisnädala sündmuseid leiab igast maakonnast. Foto: Erakogu

Esmaspäevast stardib üleriigiline ühisnädal, mis toob kõikidesse Eesti maakondadesse sündmusi. Nädala jooksul tehakse kõike seda, mis väärtustab koosloomist ja kogukondlikku ettevõtmist.

Ühisnädala ürituste seast leiab näiteks maakondlikke kodanikuühenduste konverentse, tublimate tunnustusüritusi, talguid, filmiõhtuid, avatud uste päevi, kodanikuühenduste ümarlaudu, erinevad õpitube ja vabatahtliku tegevusega seotut.

Ühisnädala üks korraldaja Kadri Pau Tartu ärinõuandlast märkis, et nädala jooksul toimuvate ettevõtmistega soovitakse tuua esile kodanikuaktiivsuse erinevaid vorme ja rõhutada, et oluline on nii vabatahtlike päästjate tegevus, küla- ja linnaasumite eestvedajate entusiasm kui ka lastele ja noortele pakutav huviharidus ja vaba aja veetmise võimaluste loomine.

Tartumaa ühisnädala esimene üritus on esmaspäeva õhtul tulevikulugude kogumise õhtu. Eesmärk on kutsuda elanikke üles üheskoos Eesti tulevikust mõtlema ja arutama, millisest Eestist unistatakse. «Eesti tulevikulugu» otsitakse pea kõikides Eesti maakondades.

Paljudes Eesti maakondades antakse järgmisel nädalal ka välja tunnustusi mittetulundusühingutele ja inimestele, kes on kogukonnas aasta jooksul positiivset muutust loonud.

Ühisnädala Tartu üritustega saab tutvuda ürituse kodulehel www.ühisnädal.ee

2014. aastal viidi ühisnädala raames läbi 200 sündmust, millest võttis osa umbes 10 000 inimest. 2015. aasta ühisnädal leiab aset 23.-29. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles