A. Haava tänava tammed jäävad alles

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammepuu A. Haava tänava ääres.
Tammepuu A. Haava tänava ääres. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavalitsus otsustas võtta vastu A. Haava 16 krundi detailplaneeringu ja saata see avalikule väljapanekule. Otsuse peab kinnitama volikogu. Planeeringu järgi peab krundi arendaja säilitama maatükil kasvavad vanad tammepuud.

Planeeritav hoonestamata 3646 ruutmeetri suurune krunt asub Vaksali linnaosas ja Toometaguse miljööala vahetus naabruses. Tartu linna üldplaneeringu kohaselt asub krunt korterelamute alal, kuhu on lubatud 2-3 korruseliste korterelamute rajamine. Väärtusliku kõrghaljastusena on krundil säilinud kolm tamme. Neist üks tänava ääres ja kaks krundi parempoolse piiri ääres.

Tagamaks A. Haava tänava ääres kasvava tamme säilimine on hoonestusalad kavandatud osaliselt ehitusjoonest tagasiastega, et puu võrale piisavalt ruumi jääks. Lisaks on nii tänavaäärse tamme kui krundi piiril kasvavate tammede osas ette nähtud kaitsvad meetmed.

Detailplaneeringu koostaja on Kuumaastik OÜ, huvitatud isik on Aktsiaselts Cesana Grupp ja tellija on Tartu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles