Maestro hoidub popist ja pungist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Uiga toa ühe seina ääres on Tartus Oskar Heine klaverivabrikus ehitatud pianiino. Selle kõrval katavad seina tänukirjad ja tunnistused. Kušeti kohal on laulupidudega seotud medalid.
Uno Uiga toa ühe seina ääres on Tartus Oskar Heine klaverivabrikus ehitatud pianiino. Selle kõrval katavad seina tänukirjad ja tunnistused. Kušeti kohal on laulupidudega seotud medalid. Foto: Kristjan Teedema

Maestro Uno Uiga toimetab sülearvutiga, uurib klaveri abil uut koorimuusikat, käib kontsertidel, sõidab autoga prillideta – ja seda kõike 90-aastaselt. Tema sellisesse vanusesse jõudmist tähistab kontsert laupäeval Tartu ülikooli aulas.

Vestelda saab Tartu aukodaniku Uno Uigaga nagu noore mehega, üsna vaikselt. Aga ta ei pane ka pahaks, kui kõneleja arvab tema kõrget iga arvestades, et peab rääkima valjusti.

«Koori- ja orkestrijuhid on ju kõva kisaga harjunud,» selgitas ta. «Ja tänapäeva koorilaulus on palju röökimist. Punk- ja poplaulupidudel pannakse nii, nagu torust tuleb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles