Lavastus uurib, mis tegelikult toimub

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu Uus Teater esietendab täna õhtul Genklubis «Sisaliku tee», milles tulevad vaatajate ette mitme osatäitmisega Kristel Leesmend (pildil vasakult) ja Katrin Pärn ning Nero Urke. Nad otsivad koos vaatajatega vastuseid küsimustele: kes me oleme? kust me tuleme? mis toimub? mis tegelikult toimub? kellele on see kasulik? kes on selle taga? kas me tahamegi seda teada?


«Sisaliku tee» autor-lavastaja on Ivar Põllu. Eesti Kultuurkapitali nõukogu määras talle tänavu suvel loomingulise stipendiumi «Ela ja sära», mille 180 000 krooni laekuvad stipendiaadi arvele osade kaupa aasta jooksul alates oktoobrist.

Täna esietenduva lavastuse ja muude loominguliste tegevuste kõrval on Ivar Põllul plaanis «Ela ja sära» stipendiumi saamise ajal lavakujundus lavastusele «Edu» ja autorilavastus, mille tööpealkiri on «Vanemuise biitlid».

Mart Aasa autorilavastuse «Edu» esietendus Genklubis on 17. veebruaril. Aasta pärast oktoobris esietenduva lavastuse «Vanemuise biitlid» keskmes on Evald Hermaküla ja Jaan Toominga tegevus. See lavastus kuulub Tartu teatriajaloolisse triloogiasse «Armastus, teater, hullus ja surm».

Eelmised osad «Endspiel» (2008, Vaino Vahingust) ja «Ird, K.» (2010, Kaarel Irdist) olid samuti Ivar Põllu autorilavastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles