Parima koduleiva konkursil võistlevad viis Tartumaa leivaküpsetajat

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiburi konkursi «Leiburi Leivategu 2014» võitis kodukokk Eve-Kati Mägi (pildil).
Leiburi konkursi «Leiburi Leivategu 2014» võitis kodukokk Eve-Kati Mägi (pildil). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Septembris välja kuulutatud konkursile «Leiburi leivategu» laekus peenleiva retsepte mitmelt poolt üle Eesti. Üheteistkümne finalisti hulka pääses ka viis Tartumaa leivaküpsetajat.

Neljandat korda võistlust korraldav Leibur soovis lisaks rukki- ja seemneleibadele täiendada tänavu oma sortimenti ka koduküpsetatud peenleivaga.

24. novembril astuvad finaalis Tartumaalt üles Maris Saar Lohkva külast, Tiiu Eesmaa Lombi külast, Oleg Grigorjev Ülenurme vallast, Anneli Rulli Tartust ja Eve-Kati Mägi Elvast. Viimane võitis mullu oma seemneleivaga Leiburi teraleivakonkursi.

Võistluse võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime väljamõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel kui ka oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles