Galerii: Tammeka pani klassivahe maksma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu JK Tammeka astus suure sammu Premium liigasse püsima jäämise nimel, kui alistas üleminekumängude avakohtumises JK Tallinna Kalevi 4:1.

Vastrenoveeritud Annelinna kunstmurustaadionil toimunud kohtumises avapoolajal väravaid ei nähtud. Tammeka parima võimaluse eest hoolitses poolkaitsja Reijo Laabus, kelle löök läks napilt mööda, mõned teravused suutis luua ka vasturünnakutele panustanud Kalev.

Kodumeeskond alustas teist poolaega märksa aktiivsemalt, kuid külma dušina jäädi 54. minutil hoopis kaotusseisu, kui keskringist teele saadetud löögiga suutis Tammeka väravavahti Karl Johan Pechterit üllatada Aleksei Larin.

Külaliste rõõmuhetked jäid siiski üürikesteks: juba järgmisel Tammeka rünnakul suutis karistuslöögi järel skoorida Kaarel Kiidron, kolm minutit hiljem tegi Kristjan Tiirik seisuks 2:1 ning kümme minutit pärast Kalevi väravat oli tablool juba 3:1, kui kindlat löögijalga demonstreeris Martin Hurt.

Seejärel Tammeka mäng pisut rahunes, kuid eelviimasel minutil tehti kordusmängu silmas pidades oma elu veelgi mugavamaks, kui kohtumise lõppseisu 4:1 vormistas noortekoondislane Andre Paju.

Viigivärava autor Kaarel Kiidron tõdes pärast kohtumist, et määravaks sai ikkagi klassivahe, kuigi kaotusseisu jäämine Tammeka plaanidesse mõistagi ei kuulunud. «Eks see värav äratas meid lõpuks üles,» rääkis Kiidron. «Kõik mehed hakkasid rohkem liigutama ja näha oli, et oleme tegelikult klassi võrra paremad. Aga nagu ka treener enne mängu rõhutas: kõik kohtumised algavad null-nullist ja ega nad meile kergelt midagi ei andnud. Me ei saa ka praegu vastu rinda taguda ja öelda, et asi on tehtud, sest 90 minutit on ikkagi veel ees.»

Kiidron lisas, et mängupildi mõttes Kalev neid üllatada ei suutnud. «See oli selles mõttes rohkem mäng iseendaga, et pidime endile ja fännidele tõestama, et oleme klassi võrra paremad ja selle väljakul ka ellu viima,» ütles Põlvamaalt pärit keskkaitsja.

Üleminekumängude teine kohtumine peetakse eeloleval laupäeval Tallinnas. Kalev vajab edasipääsuks vähemalt 3:0 võitu, Tammekale piisab meistriliiga koha säilitamiseks ka viigist või isegi kuni kaheväravalisest kaotusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles