Härmakad sõidavad mainekale olümpiaadile

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasiumi üheksandas klassis õppivad Karl Paul Parmakson (vasakult), Hannes Kuslap, Richard Luhtaru ja Kirke Joamets sõidavad detsembri alguses koos Tallinna reaalkooli ja inglise kolledži eakaaslastega teisele poole maakera Lõuna-Koreasse rahvusvahelisele loodusainete olümpiaadile.
Miina Härma gümnaasiumi üheksandas klassis õppivad Karl Paul Parmakson (vasakult), Hannes Kuslap, Richard Luhtaru ja Kirke Joamets sõidavad detsembri alguses koos Tallinna reaalkooli ja inglise kolledži eakaaslastega teisele poole maakera Lõuna-Koreasse rahvusvahelisele loodusainete olümpiaadile. Foto: Margus Ansu

Kahe nädala pärast sõidab Lõuna-Koreas toimuvale loodusainete olümpiaadile kuus Eesti õpilast, ent on erakordne, et neist neli õpivad Tartu Miina Härma gümnaasiumi üheksandas klassis.

Kui Karl Paul Parmakson, Hannes Kuslap, Richard Luhtaru ja Kirke Joamets räägivad detsembri alguses Lõuna-Korea suuruselt neljandas linnas Daegus toimuvast rahvusvahelisest olümpiaadist, jääb nende jutust mulje, justkui oleks tegu lõbusa reisiga. Miski ei reeda, millist vaeva nad on sinna pääsemiseks näinud.

Olümpiaadiks, kus testitakse õpilaste teadmisi keemias, füüsikas ja bioloogias, hakkasid neli Härma kooli õpilast valmistuma juba aasta tagasi. Kevadel toimusid kodumaised üleriigilised eelvoorud, kust lõpuks valiti välja 15 parimat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles