Eestis korraldatakse kevadel Euroopa suurimat loodusteaduste võistlust

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiaad.
Olümpiaad. Foto: Sille Annuk / Postimees

Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi (EUSO) president, idee autor ja ellukutsuja Michael Cotter kinnitas oma Tartu visiidil Eesti valmisolekut ja pädevust korraldada tuleval kevadel üht suurimat Euroopa Liidu liikmesriikide loodusteaduste võistlust, mis on mõeldud koolinoortele.

Tartu ülikooli keemia instituudi lektor Karin Hellati sõnul osalevad ülesannete koostamisel akadeemilise komitee liikmetena noored, kes on Eestit esindanud varasematel Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadidel ja on tänaseks Tartu ülikooli üliõpilastena kaasatud Eesti ja rahvusvaheliste loodusteaduste olümpiaadide ülesannete loomisse.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmetsa sõnul on Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi korraldamine Eestile suur au ja sellega kaasneb palju positiivset, mida nii koolinoored, õpetajad kui ka ühiskond laiemalt võiksid märgata ja toetada.

«See on Eesti võimalus tutvustada ja näidata enda pädevusi läbi loodusteadusliku hariduse prisma. Näen siin õpilastele ja õpetajatele hüppelauda, et tihendada koostööd Euroopa Liidu õpilaste ja õpetajatega,» märkis Laidmets.

14. Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaad toimub Tartus ja Tallinnas 7.-14. maini 2016. Olümpiaadile oodatakse kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide esindusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles