Galerii: renoveeritud Annelinna kunstmuruväljak on vutilahinguteks valmis

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati põhjalikult renoveeritud Annelinna kunstmuruväljak, mis vastab kõigile rahvusvahelistele nõuetele ja võimaldab väljakul pidada ka Eesti meistrivõistluste mänge. Esimene suur matš vastvalminud väljakul toimub juba homme õhtul, kui JK Tammeka võõrustab meistriliiga üleminekumängude avakohtumises JK Tallinna Kalevit.

Uue platsi sümboolse avavärava löönud linnapea Urmas Klaas tõdes avamisel, et Annelinna väljaku vana kate oli täielikult amortiseerunud ning renoveerimistööd olid hädavajalikud. 

Jalgpalliväljaku rekonstrueerimise käigus eemaldati nii vana kate kui ka selle all olevad täitekihid, profileeriti olemasolev aluspinnas ning paigaldati uued täitekihid. Väljak on kaetud kõige uuema põlvkonna kunstmurukattega, mis vastab FIFA 2 Star standardi nõuetele. Paigaldati uus piirdeaed ja rajati välisvalgustus, mis võimaldab teha ka teleülekandeid. Staadioni ehitustööde kogumaksumus oli 932 000 eurot, millele lisandus 40 000 eurot omanikujärelevalve, ekspertiiside ja uuringute ning elektrivõimsuse suurendamise kuludena. 

Abilinnapea Valvo Semilarski, kes on ka ise jalgpalliga sina peal - nii osales ta näiteks ka hiljutistel Tartu linna vutimeistrivõistlustel - kiitis uue katte kvaliteeti ning jäi väga rahule ka valgustusega. «Vana väljak muutus lõpufaasis ikka täitsa ohtlikuks,» nentis ta.

Ta lisas, et ehitustööd ei kulgenud päris tõrgeteta ning toimivate sadevee ärajuhtimissüsteemide jaoks oli tarvis teha ka täiendavaid pinnasetöid. Seetõttu ei osutunud paraku võimalikuks väljakule talveperioodiks pneumaatilise kupli paigaldamine, nagu alguses kaaluti. Semilarski avaldas lootust, et korraliku hoolduse korral peaks väljak vastu pidama vähemalt kümme aastat. Hooldustööde jaoks hangiti muuseas ka spetsiaalne traktor.

Tartu Postimees palus abilinnapeal ennustada ka homse Tammeka - Kalevi vahelise esimese üleminekumängu tulemust. «Tammeka võidab 3:1,» teatas Semilarski enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles