Politsei puistas sotsiaalmeedias relvaga poseerinud mehe kodu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss
Püss Foto: Elmo Riig

Kui postitate sotsiaalmeediasse foto, mida keegi võib pidada agressiivseks, võib politsei hakata teie vastu suurt huvi tundma, näitab läinud nädalavahetuse juhtum.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei nädalavahetusel infot, et sotsiaalmeediasse on lisatud foto, kus üks Tartu mees poseerib kahe relvataolise esemega. Kuna relvaluba mehel ei ole ning fotole lisatud kommentaar oli kahtlustäratava sisuga, tuvastas politsei kohe mehe isiku ja tema elukoha. Oletatava ohu tõrjumiseks peeti mees ajutiselt kinni ning korraldati ta elukohas läbiotsimine.

Politsei selgitas, et fotol olnud relvad on seaduslikud. Need kuulusid teisele isikule, kuid foto saamise eesmärgil anti need pildistamiseks üle sõbrale. Ka selgitas politsei, et mehest endast õnneks mingit ohtu kellelegi ei ole.

Tartu politseijaoskonna politseimajor Ervin Teesalu ütles, et politsei reageerib internetis avaldatud ohumärkidele samamoodi nagu igale teisele ohuilmingule avalikus ruumis. «Me reageerime jõuliselt kõikvõimalikele ilmingutele, mis inimeste turvalisust õõnestavad. Seepärast tasub olla ette tark ja rumalaid avaldusi sotsiaalmeedias mitte teha,» rõhutas Teesalu.

Kõigil, kes internetiavarustest ohumärke avastavad, soovitab politsei neist veebikonstaablitele teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles