Puhja kaalub vallavalitsuse kolimist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja vallavalitsuse hoone.
Puhja vallavalitsuse hoone. Foto: Ain Protsin

Hiljuti Puhjas välja käidud mõte kolida vallavalitsus Reku teelt Elva teele tervisekeskuse hoonesse väärib ametnike hinnangul kindlasti kaalumist, kuid otsuseid teha on veel vara.

Vaagimispunkt on eelkõige see, kas kolimine vähendaks halduskulusid ja parandaks ruumide kasutamise efektiivsust või mitte. Samuti pole seni ühtegi ideed, mida hakata pihta tühjaks jääva majaga, kui kolimine peaks siiski tulema. Müümisrõõm on ühekordne rõõm, tõdes vallavanem Priit Pramann viimasel volikogu istungil. Ka kinnisvarahinnad pole piirkonnas praegu just laineharjal.

Tartu Postimehele selgitas vallavanem, et mõte on veel üsna värske ning täna on veel väga vara öelda, et kolimine kindlasti tuleb. Samas on vallavalitsuse liikmed käinud tervisekeskuse teise korruse ruume vaatamas ja ametnikud mahuksid viide praegu tühjana seisvasse vanasse arstikabinetti ära küll. Otseselt midagi juurde ehitada poleks vaja ja piisaks üksnes remondist.

Suuremaid koosolekuid ja vallavolikogu istungeid samas muidugi pidada ei saaks, kuid kuna vallale kuuluvad veel koolimaja ja seltsimaja, pole ruumide leidmine vajaduse korral ilmselt probleem. Volikogu istungeid peetakse pärastlõunal, kooli kasutatakse aktiivselt aga hommikupoolikul ja seltsimaja jällegi õhtul, selgitas vallavanem.

Tervisekeskuse esimesel korrusel asuvad perearsti- ja hambaravikabinet ning apteek. Hoone koridor vajaks kiiremas korras remonti, aga tegelikult ka kogu maja nii seest kui ka väljast. «Midagi peab tervisekeskusega tegema. Nüüd on küsimus selles, kas teha remonti selle perspektiiviga, et vallavalitsus ka sinna kolib või mitte,» sõnas Pramann.

Niisiis peab vallavalitsus esmalt hindama, kui palju läheb asutuse uutesse ruumidesse sisseseadmine maksma. Muu hulgas tuleb uurida ka seda, kui kallis on nõrkvoolusüsteemide paigaldamine, tõi Pramann näite. Kui kolimine on majanduslikult mõttetu, siis seda mõistagi ette ei võeta.

Detsembrikuuks on vallavalitsus Pramanni hinnangul kogunud kokku vajaliku info, kui palju võiks kolimine maksma minna. Alles siis saab teha otsuseid, mitte varem, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles