ETK reklaamis uut nime Tartus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETK muutub Coop Eestiks.
ETK muutub Coop Eestiks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tarbijateühistuid koondav Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK Grupp) kannab nüüdsest nime Coop Eesti. Uut nimekuju reklaamiti täna Tartus, kui viis veokit sõitsid uue nimega läbi linna.

ETK Grupi kommunikatsioonijuht Ivo Rull ütles, et kui seni olid ETK Gruppi kuuluvad ühistud oma logode ja visuaalidega väga erinevad ning tekitasid segadust, siis nüüd on ühistutel avalikus suhtluses sama kujundusega kaubamärk, mille all tuuakse välja piirkonna nimi. Näiteks Coop Elva või Coop Antsla.

Coop märk võetakse ühistutes kasutusele järk-järgult. Coop Eesti koondab endas 19 piirkondlikku tarbijateühistust ja keskühistut. Keskühistus nimemuutus ei tähenda siiski seda, et muutuksid ka ketimärgid, nagu näiteks Konsum, Maksimarket ning A ja O.

ETK kuulub alates aastast 2005. Euro Coopi, mis ühendab kokku 4500 ühistust, 450 000 töötajat, 36 000 müügipunkti üle Euroopa. Euro Coop tegutseb 20 riigis, olles Euroopa suurim ühistute võrgustik. Enamik Euroopa ühistutena töötavaid kaubandusorganisatsioone töötavad Coop kaubamärgi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles