PÖFF rõhub kinosisesele elule

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate Ööde filmifestival.
Pimedate Ööde filmifestival. Foto: Priit Simson

Täna algab Tartus Pimedate Ööde filmifestival ehk PÖFF, mis toob vaatajate ette 150 linateost, mille hulgas on mitu debüütfilmi.

Festivalil näidatakse peamiselt viimase aasta jooksul välja tulnud filme. Tartu PÖFFi projektijuht Agnes Nurme rääkis, et tänavused linateosed on eelkõige viimase paari aasta sündmuste peegelpilt, sest filmimaailm kajastab sageli just seda, mis ühiskonnas parasjagu sünnib.

Debüüdid

Kolmel linastusel saab kohtuda režissööridega, kes saabuvad Tartusse maailma eri nurkadest – USAst, Indiast ja Austraaliast. Seansi lõpus on võimalus filmitegijatega kinosaalis vabas õhkkonnas vestelda, esitada küsimusi ja jagada emotsioone.

Nurme ütles, et eriti kirgas on sellel aastal debüütfilmide programm. See sisaldab filme, mis on autorite esimesed täispikad linateosed.

Nurme meelest on esimene film tavaliselt kõige rohkem autori nägu, seega on vaatajal palju avastada. «Sageli on debüütfilmid just need, kus autorid on oma väga isiklikud lood filmi sisse pannud, või teemad, mis neid isiklikult puudutavad,» ütles ta.

Teiste hulgas näidatakse debüütfilmide programmis Urmas Eero Liivi esimest täispikka mängufilmi «Must alpinist».

Meelelahutus

PÖFF pakub lisaks filmidele ka meelelahutusprogrammi, mis on Nurme sõnul küll veidi tagasihoidlikum kui eelmistel aastatel, sest filme on palju rohkem kui varem.

Elektriteatris näiteks pakutakse osa filmide juurde põnevaid maitseelamusi. Samuti võib kuulda muusikat ning festivali lõpus korraldatakse Elektriteatris suur PÖFFi pidu. Nurme soovitas huvilistel hoida silma peal nii PÖFFi kodulehel kui ka Facebookis, sest festivali jooksul lisandub alati üritusi.

Eelmisel aastal külastas Tartu PÖFFi üle seitsme tuhande vaataja. Kuna tänavu on mitukümmend seanssi enam kui mullu, ootavad korraldajad ka rohkem kinohuvilisi, saalides on kõvasti rohkem kohti kui seitse tuhat.

Pileteid saab osta Tartu kaubamaja PÖFFi info- ja piletikeskusest ning ka internetist.

Tartu PÖFF

13.–29. novembrini.

Elektriteatris, Cinamonis ja Ekraanis.

150 filmi, väliskülalised, üllatused, meelelahutusprogramm Elektriteatris.

Lisateave pöff.ee ja Facebookis Tartu PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles