Asko Tamme: tore, et jätkub lugusid ja lugejaid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogu direktor Asko Tamme ei kurda: raamatukogul on Kompanii tänaval suur maja ja kolm harukogu, kus saab tartlastele laenutada aastas oma poolteist miljonit raamatut. Kuid raamatukogu pole enam vaid riiulid, vahekäigud ja arvuti nurgas, sellepärast vajab ülikoolilinn Tartu uut raamatukogu, mis pakub kõigile avalikku ja kättesaadavat ruumi meelepäraseks tegevuseks.
Tartu linnaraamatukogu direktor Asko Tamme ei kurda: raamatukogul on Kompanii tänaval suur maja ja kolm harukogu, kus saab tartlastele laenutada aastas oma poolteist miljonit raamatut. Kuid raamatukogu pole enam vaid riiulid, vahekäigud ja arvuti nurgas, sellepärast vajab ülikoolilinn Tartu uut raamatukogu, mis pakub kõigile avalikku ja kättesaadavat ruumi meelepäraseks tegevuseks. Foto: Margus Ansu

Linnaraamatukogu uks aina kolksub, lugejad tulevad ja lähevad. Raamatukogu on kõigile: kõige rikkamale, kõige vaesemale, kõige haritumale või kõige vähem haritule, kinnitab linnaraamatukogu juht Asko Tamme ja soovitab lahkelt läbi astuda.

Alustame päevakajaliselt: viis kirjanikku hakkab riigilt palka saama, kellele maksaksite teie kirjanikupalka?

Kõigile! Soomes hakati 1960. aastatel raamatukogude lugemismaksu pealt maksma kõigile kirjanikele tolle aja kohta hämmastavalt suuri püsitoetusi. Nende tänapäeva suurepärane kirjandus on tekkinud toonasest otsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles