Lastekeskuse ehitus jääb venima

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kesklinna lastekeskuse direktor Ingrid Saarna ja abilinnapea Kajar Lember on piltlikult öeldes hüppevalmis, et niipea kui tuleb Tartu linnale positiivne otsus saada uue lasteaia ehitamiseks eurotoetust, tellitakse lammutajad Akadeemia tänavale. Pildil paremale jääv majaosa on nüüdseks renoveeritud ja peab tühjalt seisma, kuni vasakule jääva osa asemele uus ehitatakse.
Tartu Kesklinna lastekeskuse direktor Ingrid Saarna ja abilinnapea Kajar Lember on piltlikult öeldes hüppevalmis, et niipea kui tuleb Tartu linnale positiivne otsus saada uue lasteaia ehitamiseks eurotoetust, tellitakse lammutajad Akadeemia tänavale. Pildil paremale jääv majaosa on nüüdseks renoveeritud ja peab tühjalt seisma, kuni vasakule jääva osa asemele uus ehitatakse. Foto: Margus Ansu

Ehkki Kesklinna lastekeskuse üks majaosa, mis lagunenud vahelagede tõttu kaks aastat tagasi tühjaks koliti, on nüüdseks renoveeritud, ei saa lapsed sinna niipea tagasi minna, sest linn pole veel saanud teise hoonetiiva ehitamiseks vajalikku toetust.

Linnal on valmis ehitusprojekt Kesklinna lastekeskuse amortiseerunud ja ebamõistliku ruumilahendusega majaosa lammutamiseks ja uuesti üles ehitamiseks, nii et kui avaneb võimalus linnapiirkondade arendamise meetmest selleks eurotoetust küsida, seda kohe ka tehakse.

Ent meetme avanemine on järjest veninud ning nüüd ütleb Tartu abilinnapea Kajar Lember, et isegi kui positiivne rahastamisotsus peaks lähikuudel saabuma, ei saa lasteaed valmis enne 2017. aasta kevadet. Seniste plaanide järgi soovis linn järgmise aasta septembris lapsed uude majja kolida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles