Eesti noored audioloogid kutsuvad kõrvu hoidma

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchesteri ülikooli magistriprogrammis koolitatud audioloogid Maris Kruusmaa (vasakul) ja Maret Lepplaan on Eestis seni ainukesed nii põhjalikult haritud kuulmisteaduse spetsialistid.
Manchesteri ülikooli magistriprogrammis koolitatud audioloogid Maris Kruusmaa (vasakul) ja Maret Lepplaan on Eestis seni ainukesed nii põhjalikult haritud kuulmisteaduse spetsialistid. Foto: Margus Ansu

Kõrvakliiniku noor arst Maret Lepplaan meenutab üht Manchesteri ülikooli õpingute aegset pubiskäiku. «Meie, audioloogianohikud, mõõtsime nalja pärast seal telefoniäpiga mürataset,» meenutas ta. «Sada detsibelli tuli naksti ära!»

Maret Lepplaane sõnul on 100-detsibelline müratase paljudes ööklubides ja meelelahutuskohtades tavapärane ning inimene, kes ei taha kõrvakahjustust saada, ei tohiks niisugustes tingimustes järjest viibida kauem kui veerand tundi.

Manchesteri ülikoolist on saanud audioloogiakoolituse ka Maris Kruusmaa, kel on käsil kliinilise praktika aasta Liverpoolis, järgmisel sügisel asub ta samuti tööle Tartu ülikooli kõrvakliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles