Tartumaalt pääses Ajujahil paremate hulka 16 ideed

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ajujaht

Ajujahile laekunud 301 idee seast valiti välja 104 paremat. Nende hulgas on ka kuusteist Tartumaa ideed, mis pakuvad nii IKT- lahendusi, tehnilisi leiutisi kui ka ilutooteid.

Saja parema hulka pääsesid näiteks Tripmatch ja Sportimate, millega astuti üles ka kevadisel Tartu ülikooli majandusteaduskonna ettevõtlusõppe lõpuüritusel Kaleidoskoop.

Kui kellelgi on sõber või tuttav välismaal, siis Tripmatch otsib välja kohad, kuhu oleks kõige soodsam reisida, et sõbrad kokku viia. Samas keskkonnas saab broneerida ka lennupiletid. Sportimate on aga spordihuviliste sotsiaalvõrgustik, mis võimaldab lisaks uute treeningkaaslaste leidmisele lihtsalt ja mugavalt organiseerida või võtta osa teiste korraldatud trennidest.

Ilu ja tervis

Parimate hulka sai ka treening- ja toitumisnõustamise lehekülg Fitlap.ee, mille idee on luua spordiklubidele moodul, mille abil viia toitumisnõustamise teenus spordiklubide klientideni.

Teiste hulgas pääsesid edasi ka XAOS, mis valmistab fetišistlike mõjutustega nahast aksessuaare, kui ka teklikoti idee, mis mis aitab teklil säilitada kuju ja samas kaitseks seda kulumise ja tolmu eest.

Villeman Biotech´i idee on aga teha juuksevärv, mis on mõeldud inimesele, kes tahab saavutada täpselt soovitud tulemust juukseid vähem kahjustades. Juuste värvimiseks kasutatakse tehnoloogiat, mis ei nõua juukse struktuuri avamist ning seeläbi väldib mitte soovitud värvuse teket.

MERI on aga kollektsioon vääris-mansetinööpe, millesse on peidetud USB mälukaart, NFC-kiip või ID-kaardi lugeja. Nööbiga saab klient panna käima mootorratta, avada koduukse või jagada oma digitaalset visiitkaarti.

Lihtne asjaajamine

Nendele inimestele, kes on tüdinenud üksinda väljas söömisest, on abiks aga mobiilirakendus OneMeal, mis leiab hetkega söögikaaslase.

Edasi pääses ka kaasaegne e-keskkond Netikorter, mis on mõeldud korteriühistutele. Keskkonna abil on mugav arvuti või telefoni teel esitada elektri- ja veenäitusid, pidada arutelusid kui ka näha ühistu detailset finantsseisu.

Esisaja vääriline on ka sotsiaalmeediavõrgustik 5sec, kuhu kasutajad saavad postitada igast päevast viie sekundi pikkuse videoklipi. Lisaks saavad kasutajad veebikeskkonnas oma klipid liita üheks suureks filmiks, lisades vajadusel sinna ka muusika.

Rally+ idee on aga tarkvara nii arvutis kui ka mobiilis, mis ühendab korraldaja kõikide osapooltega ning teeb auto- ja motospordisündmuse korraldamise lihtsaks, efektiivseks ja turvaliseks.

Saja parema hulgas leidsid koha ka kasekoorest dekoratiivplaate tootev Betula Estonia kui ka Blumpz, mis aitab tetrapakendi kasutamisel vaakumit vähendada.

Edasi sai veel Sprayprinter, mis on vahend nutitelefonis või arvutis, mille abil saab aerosoolvärve kasutades trükkida pildi juhtmevabalt suurele pinnale.

All Passports Cafe & Meeting Point on aga kultuuridevaheline paik Tartus, mis ühendab eestlasi ning erinevast rahvusest välismaalasi, et koos toetada põgenikke.

Tartumaalaste idee Nutisensor on aga juhtmevaba vahelüli väliste katseseadmete ühendamiseks nutiseadmega, et arendada tehnoloogilisi võimalusi, et koolides paremini reaalaineid õpetada.

Selle kuu lõpus valitakse saja idee hulgast välja kolmkümmend paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles