Tartu elamuturg on tänavu tublisti kasvanud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtmed.
Võtmed. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kinnisvarafirma Arco Vara koostatud ülevaatest selgub, et Tartu uusarenduste turul on potentsiaalsete klientide käsutuses avar valik, sest aasta jooksul on juurde ehitatud üle 800 uue korteri.

Ülikoolilinna uusarenduste ritta on viimase paari aastaga lisandunud jõudsalt uusi kortermaju ja arendajate soov neid juurde ehitada ei näita raugemise märke, kirjutab Arco Vara maakler Janika Toots ettevõtte veebilehel. Näiteks on lähitulevikus plaan rajada Tartu kesklinna, Filosoofi, Riia ja Era tänava vahele seitse uuselamut, kokku 300 korteriga.

Niisiis on uusarenduste osas Tartus valikut rohkem kui küll, see asjaolu on pannud aga nii mõnedki ostjad hindade langust ootama ja ostuotsuseni jõudmine võtab rohkem aega kui veel pool aastat tagasi.

Aktiivsemad uusarendused asuvad Tartu piirkonnas Pärna alleel, Kaupmehe ja Siili tänaval, kesklinnas ning Tammelinnas. Lisaks veel Kivi, Lubja, Ladva tänava ning Raadi ja Aardla majad.

Uusarenduse korteri keskmine hinnatase on Tartus praegu 1 800 €/m², lisas Toots. Lähema 12 kuu jooksul valmivatel uusarendustel prognoositakse ühe ruutmeetri hinda suurusjärgus 2 000 eurot. Kui pangad jätkavad senist laenupoliitikat, liigub Tartu korteriturg lähikuudel suhteliselt stabiilsel kursil, lisas Toots.

Tartus 2015. aastal juurde ehitatud korterite arv:

Ihaste 41

Jaamamõisa 63

Karlova 62

Keslinn 89

Raadi-Kruusmaäe 56

Supilinn 23

Tammelinn 96

Tähtvere 17

Vaksali 29

Veeriku 36

Ülejõe 125

Vahi 201

Kokku: 838

Allikas: Arco Vara

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles