Rannu plaanib koolis suuremat remonti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannu kool.
Rannu kool. Foto: Lauri Kulpsoo

Möödunud sajandi kuuekümnendate aastate lõpus valminud Rannu koolimaja väärib uuendamist, leiab Rannu vallavanem Maano Koemets. Nii tahab vald lasta selle ehitusekspertidel ära hinnata ning taotleda raha koolivõrgu korrastamise programmist.

«Isegi kui toetust saada ei õnnestu, vajab koolimaja soojustamist ja remonti,» ütles vallavanem. Tema hinnangul peaks Rannu kool aga olema igati eurorahakõlblik. Et raha taotleda, peab vald tellima hoone ehitusekspertiisi ning koostama maja hilisema välimuse eskiisprojekti.

Kui Rannus töötas veel keskkool, õppisid lapsed kolmes majas: algklassid lasteaias, muusika- ja kunstitunnid anti rahvamajas ning koolimaja oli samuti lapsi täis. Pärast keskkooliosa kaotamist tekkis ruumi ning nii sai koolimajja tuua ka algklassid. Kavandatava remondi ja ümberehituse eesmärk on aga see, et sinna mahuks veel kaunite kunstide osa.

Koemetsa sõnul eelistab vald, et vajalikke ruume saab juurde olemasolevaid pindu ümber projekteerides. Välistada ei saa aga, et tuleb teha ka väike juurdeehitis.

Valla eelarvestrateegia näeb raha koolimaja remondiks ette 2016. aastal. Eeldatavasti peaks tuleva aasta maikuuks või juuniks selgeks saama ka eurorahastuse otsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles