Tänapäeva Kristian Jaagud hakkavad rändama juba gümnasistidena

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikad: Tartu gümnaasiumid

Eesti luuletaja Kristian Jaak Peterson käis jalgsi Riia ja Tartu vahet, et siin ülikoolis õppida. Paarsada aastat hiljem sõidetakse kogu Eestist Tartusse õppima juba gümnaasiumi. Kohti koolides jätkub, kuid kaugemalt tulijad peavad ise vaatama, kuidas siin hakkama saavad.

Sel õppeaastal õpib Tartu gümnaasiumides 2701 noort, neist 863 on teistest omavalitsustest. Kaugemalt tulijatest 459 neidu ja noormeest on Tartumaalt, 15 protsenti ehk 404 gümnasisti on veel kaugemalt, sealhulgas näiteks Ruhnu saarelt, Narvast ja Tallinnast. Petersoni gümnaasiumis õpivad Soomest Vantaast ja Kirkkonummist tulnud kaks noort.

Kaugema kandi rahvas Tartu gümnaasiumide direktoreid ei üllata, siin on kogu Eestist koolis käidud ajast aega. «Kõige kaugemalt on meile õppima tuldud Ruhnu saarelt ja Hiiumaalt Käinast,» rääkis Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi. «Endiselt oleme menukad Põlva- ja Võrumaal ning Valgas ja Jõgeval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles