Tartu küsib populaarse tänavanime asjus kohanimenõukogu arvamust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Kvissentali tee silt saab peatselt asenduse, kuid veel ei ole selge, mis sõna sellele tänavanimeks kirjutatakse.
See Kvissentali tee silt saab peatselt asenduse, kuid veel ei ole selge, mis sõna sellele tänavanimeks kirjutatakse. Foto: Margus Ansu

Kevadel korraks Madruse tänava nime kandnud, praegu ametlikult nimeta Kvissentali tee lõigule nime panemise küsimus on uuesti volikogu ette jõudmas, sõelal on kaks ettepanekut.

Enne arutelu volikogus soovib Tartu linn veel küsida kohanimenõukogu arvamust nimekandidaatide sobivuskohta, ütles Tartu abilinnapea Jarno Laur. «Üks on Uus-Kvissentali ja teine Madruse - rahvaküsitlusest see suurima toetusega välja tuli,» sõnas Laur. «Ootame ära kohanimenõukogu seisukoha ja läheme siis edasi volikokku.»

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Kadri Teller-Sepp ütles, et kohanimenõukogu vaatab seda, kas nimekandidaadid vastavad nõuetele. Mõnikord pakub nõukogu ka omalt poolt nimeettepaneku.

«Pingerida kohanimenõukogu ei moodusta,» ütles Teller-Sepp.

Seega, kui mõlemad nimekujud vastavad nõuetele, on Tartu volikogu otsustada, millise nime juurde jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles