Isadepäeva kalapüügivõistlusel tabati kaks ahvenat

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isadepäeva kalapüügivõistlusel osales 37 landiloopijat.
Isadepäeva kalapüügivõistlusel osales 37 landiloopijat. Foto: Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi

Pühapäeval leidis Tartus Anne kanali ääres aset traditsiooniline isadepäeva kalapüügivõistlus. Kehva kalailma oli trotsima tulnud 15 last ja 22 täiskasvanut, ainsana õnnestus käsi kalaseks saada 14-aastasel Nikita Smirnovil.

Kui ülejäänud osalejad jäid nullimeesteks, siis Nikital õnnestus tabada lausa kaks ahvenat kogukaaluga 120 grammi. «Küllap ta nad pannile pani,» arvas võistluse korraldaja Lea Saar Lõuna-Eesti kalastajate klubist. Saar täpsustas, et rabamisi oli ka teistel osalejatel, kuid kätte saada neid rabajaid ei õnnestunud.

Tänavune võistlus peeti lakkamatus vihmasajus, kuid varasemast pole võistlejatele võõras ka lumi või jäätunud kanaliserv. Ometi on osalejaid alati jagunud. Saare sõnul on parimal juhul olnud kohal üle saja landimehe ja -naise.

«See on mõneti müstiline asi,» arutles Lea Saar. «Sellisel aastaajal niikuinii erilist saagilootust pole – on olnud ka aastaid, kui polegi midagi saadud –, kuid ikka tullakse. Ju on asi ka selles, et see on suvehooaja viimane võistlus, inimesed tahavad veel kokku saada ja suhelda.»

Võistlusel olid kohal ka spinningupüügi Eesti koondislased Alexander Andrusenko, Denis Manov ja Stanislav Pesjukov. Mehed tutvustasid kõigile soovijaile oma landikastide sisu ning jagasid nõuandeid ja soovitusi edukaks kalapüügiks. Kõik kolm katsusid väljaspool arvestust ka ise kalaõnne, ainsana saatis edu Andrusenkot, kel õnnestus landi otsa meelitada 850 grammi kaaluv haug.

Tänavune noorim osaleja oli aasta ja ühe kuu vanune Eliise Villemson, kellele vanemad olid taliridvast ka väikese spinningu meisterdanud. Tüdrukuke tundis üritusest suurt rõõmu ning sai ka noorimale osalejale ette nähtud eriauhinna.

«Võistlus rõõmustas meid taas teadmisega, et meil on väga palju peresid, kes viivad lapsed kalale ja õpetavad neid juba päris pisikesest peale loodusega kooskõlas elama,» lõpetas Lea Saar rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles