Finnair uuendas Tartu liini rekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahvusvahelise lennujaama algus: Estonian Air tutvustas 2007. aastal plaani alustada Tartu-Stockholmi regulaarlende.
Tartu rahvusvahelise lennujaama algus: Estonian Air tutvustas 2007. aastal plaani alustada Tartu-Stockholmi regulaarlende. Foto: Siim Kumpas

Oktoober tõi Finnairi Helsingi-Tartu liinil uue rekordi. Lendas 2368 reisijat ja ka novembris on juba loota üle 2000 reisija.

Võrreldes möödunud aasta oktoobriga oli juurdekasv 687 reisijat ehk 41 protsenti. Septembriga võrreldes oli kasv 53 reisijat ehk 2 protsenti, teatas Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross.

Uus oktoobri tipptulemus on Helsingi-Tartu suunal 1170 reisijat.

Tartu-Helsingi suunal 1198 reisijat.

Üheksal päeval oli lennukis ühel lennul 68 reisijat või rohkem.

Kohtade arv sõltub lennukist ja on Tartu liini lendavate sõidukite puhul 68–72.

«Täis lennukid on reedesed saabumised ja pühapäevased väljumised,» ütles Ross. «Novembris prognoosime ka üle 2000 reisija. Kui suur see arv täpsemalt olema saab, seda ei oska öelda. Sellist sügist ei ole varem olnud.ۜ»

Tartu lennujaama uue aja rekord pärineb maist 2010, kui kuu jooksul lendas 2675 reisijat. Siis hõlmasid Tartut Airbalticu ja Estonian Airi lennuliinid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles