Galerii: Transist jagu saanud Tammeka pääseb üleminekumängudele

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaheksas viimases meistriliiga kohtumises võidupunktideta jäänud Tartu JK Tammeka lõpetas nukra seeria kõige otsustavamal hetkel, kui viimases mänguvoorus alistati kodustaadionil 2:1 Narva Trans ja tagati nii koht üleminekumängudele.

Tammeka jaoks sai kohtumine šokeeriva alguse, kui juba 4. minutil kasutas väljakuperemeeste kaitseliini ebakõla ära Dmitri Barkov. Et enne viimast vooru tartlastest vaid punktiga maha jäänud Viljandi Tulevik asus samal ajal juhtima Nõmme Kalju vastu, tähendas see seda, et n-ö virtuaalses tabelis langes Tammeka viimaseks. Selles seisus poleks tartlasi aidanud ka Tuleviku viik, kuna omavahelistest mängudest oli rohkem punkte teeninud Mulgimaa meeskond.

Tammeka ei visanud siiski püssi põõsasse ning mängu edenedes haarati initsiatiiv selgelt enda kätte. Poolaja keskel teeniti järjest mitmeid nurgalööke ning 31. minutil tõi üks neist ka edu, kui Kristjan Tiiriku antud korneri järel pääses löögile Kaarel Kiidron, kes viigistas mänguseisu.

Üheksa minutit hiljem säras juba Tiirik ise, kui realiseeris külmavereliselt Kevin Rääbise suurepärase söödu. Poolaja lõpuminutil võinuks Rääbis teha seisuks ka 3:1, ent noortekoondislane ei saanud värava ees seistes pallile pihta.

Teine poolaeg kulges sarnaselt: kodumeeskond domineeris, kuid omad võimalused tekkisid ka Transil. Skoor tablool siiski rohkem ei muutunud ning see tähendas seda, et hoolimata Tuleviku ja Kalju vahelise mängu tulemusest (2:2 viik), pääses üleminekumängudele Tammeka. Nende vastane saab selgeks homme, kui toimub esiliiga viimane voor. Hetkeseisuga tuleks tartlastel heidelda Rakvere Tarvaga, kuid kui Tarvas peaks homme võitma ning Tallinna Kalev samal ajal kaotama, tuleks Tammeka vastaseks pealinna klubi.

Kohtumise järel tõdesid nii Tammeka peatreener Indrek Koser kui ka võiduvärava autor Kristjan Tiirik, et kiirelt kaotusseisu jäämine oli paras šokk. Meeste sõnul on analoogseid väravaid löödud Tammekale tänavu väga palju ning sellest on ka pikalt ja põhjalikult räägitud, kuid taaskord tehti enda elu ise raskeks.

«Lõpp hea, kõik hea,» tõdes Tammeka fännide poolt hooaja parimaks mängijaks valitud Tiirik, lisades, et ka väljakul oli näha, et nemad tahtsid seda võitu lihtsalt rohkem. Tiirik ei osanud öelda, kas ta eelistaks üleminekumängudel madistada Kalevi või Tarvaga, mõlemad on tugevad vastased. Sama rõhutas ka Koser, mööndes siiski, et favoriidikoorem on Tammeka kui meistriliigameeskonna õlul. «Kõik on jätkuvalt meie endi kätes,» võttis Koser teema kokku.

Pikemalt loe esmaspäevasest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles