Reisiparvlaev Koidula jäi enne Piirissaart põhja peale kinni

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula jäi põhja peale kinni.
Koidula jäi põhja peale kinni. Foto: Erakogu

Täna õhtul kell 19 Laaksaarest Piirissaare poole sõitma hakanud reisiparvlaev Koidula jäi veidi enne sihtpunkti jõudmist põhja peale kinni, sest Peipsi veetase on väga madal.

Tartu Postimees sai juhtunust teate täna kell 19.45. Koidula nina oli liiva sisse kinni jäänud veidi enne Piirissaaare kanalit.

"Oleme juba Piirissaare sadamas, lõpetasime tööpäeva," teatas Koidula kapten Aare Heinmets kell 21.35.  "Pumpasime ballastvee välja ja pääsesime liikuma. Jäime tunni hiljaks, jõudsime sadamasse kell 20.55."

Kapteni sõnul tekkis Koidulal põhjapuude, sest ühelt poolt on Peipsi veetase praegu väga madal.

Õhtuse reisi tegi raskeks ka väga paks udu ning mis peamine -  Piirissaare kanali sissesõit vajab juba ammu süvendamist.

"See töö on aastaid tegemata, kanal on olematu, ka Eesti väravate vahel saab veel vaevu sõita," märkis Aare Heinmets. "Kui midagi ette ei võeta, lõpeb laevaliiklus Piirissaarele varsti ära."

Õhtuse reisiga sõitis Piirissaarele kümme inimest. Kui alus jäi liiva kinni, viis kohalik kalur reisijad oma paadiga saarele.

Kapten üritab pühapäeval Koidulaga Piirissaarelt Laaksaarde sõita. Pärast seda reisi jääb alus aga ilmselt seisma.

"Vesi on ikka väga madal," selgitas Aare Heinmets. "Kui nüüd ka vihma peaks sadama hakkama, pole sellest suurt abi - see on vaid tilk meres."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles