Vanemuise pargi uuenduskuur päädib puu istutamisega

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise park sai värske ilme.
Vanemuise park sai värske ilme. Foto: Kristjan Teedema

Vanemuise pargi rekonstrueerimisele pannakse punkt esmaspäeval 9. novembril kell 15.00, mil linnavalitsuse liikmed eesotsas linnapea Urmas Klaasiga istutavad sinna puu. Eelnevalt vaadatakse üle ka Anne kanali ääres valminud uus terviserada ja Annelinnas asuv Saaretiigi haljasala.

Vanemuise pargi uuendamist alustati kevadel tiigi puhastamisega. Septembris-oktoobris asfalteeriti kõik pargi kõnniteed ja ehitati kaks uut kõnniteelõiku. Remonditi tiigi tugimüürid ja vaateplatvormid ning paigaldati uued istepingid ja prügikastid.

Ka annelinlased võivad rõõmustada korda tehtud pargiala üle, sest äsja lõpetati tööd Anne tn 63 asuva tiigi ümbruses. Kahe Annelinna kooli läheduses asuval haljasalal asfalteeriti lagunenud kõnniteekatendid, vanade istumismüüride asemele ehitati uued pingid ja lastele paigaldati kaks sportlikku mänguvahendit. Tiigi äärde ehitati kaldakindlustus ning autode kõnniteedel ja haljasalal parkimise tõkestamiseks paigaldati liikluspiirded. Haljasalale istutati üle 400 põõsa ja kümme puud.

Kahe pargiala rekonstrueerimiseks kulus kokku ligi 200 000 eurot, millest 140 000 saadi riigilt regionaalsete investeeringute toetusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles